Sanacija prometnica u Kučanu u punom je jeku

Objavljeno: 14.11.2012. 14:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: www.varazdin.hr

Od prošlog mjeseca, u Gornjem Kučanu traju radovi na sanaciji prometnica  nakon izgradnje kanalizacijskog sustava.  Kako napreduju radovi  na uređenju Varaždinske ulice, provjerio je za svog jučerašnjeg posjeta Gornjem Kučanu varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sa svojim zamjenicima.

U sklopu rekonstrukcije Varaždinske ulice obnovit će se habajući sloja asfalta u dužini 2 tisuće metara, pri čemu je obnovljeno 10 tisuća i 500 četvornih metara kolnika. Izvode se i radovi na uređenju oborinske odvodnje, te izgradnji novih pješačkih staza, dužine 2 800 metara i širine metar i 20.  Ukupna vrijednost radova je oko 1,5 mil. kuna, a zajednička je to investicija Varkoma d.d. i Grada Varaždina.

- Inzistirali smo da se s radovima počne od škole, zbog školaraca i najveće frekvencije prometa, a ne od Varaždina prema naselju Kučan Gornji. S Elektrom je dogovoreno da se rasvjetni stupovi, koji sada smetaju za pješačku stazu, izmaknu i vjerujem da ćemo ovim zahvatom, probleme koje su stanovnici Gornjeg Kučana imali, pogotovo na ovoj cesti konačno uspjeli riješiti i sanirati –  rekao je gradonačelnik Habuš.

- Godinama se ovdje nije radilo ništa, prigradsko smo naselje, ali smo bili zaboravljeni od Grada. Ovo će sada za sve Kučance biti velika i pozitivna promjena. Osim što se uređuju prometnice, konačno i naši najmlađi školarci mogu sigurno do škole – organiziranim, besplatnim prijevozom kojeg financira Grad Varaždin – pohvalila je Grad Varaždin predsjednica Mjesnog odbora Biserka Jug. Inače, prometnice u Kučanu  trebale bi biti uređene do 20. studenog, a  nove pješačke staze do 10. prosinca.
 

Komentari