Sastalo se Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe Grada Varaždina

Objavljeno: 11.12.2014. 08:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Varaždin

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe održalo je još jednu sjednicu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Članovi povjerenstva i dalje jednoglasno podržavaju izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje nalažu obavezan liječnički pregled osobama iznad 65 godina života u svrhu produljenja vozačke dozvole. Prema podacima Matice umirovljenika, 221.000 vozača u Hrvatskoj starije je od 65 godina, a smatra se da umirovljenici nisu rizična skupina, jer u ukupnom broju nesreća osobe iznad 65 godina koje su skrivile nesreću čine 8.7%.

Povjerenstvo smatra da produljenje vozačke dozvole ne treba povezati isključivo sa starosnom dobi, a u slučaju potrebe zdravstveni status ishođenjem uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti treba biti besplatan i može ga utvrditi izabrani obiteljski liječnik.

Što se tiče provedbe Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, u Gradu Varaždinu blokiran je 3.721 građanin, što čini 7.93% ukupnog broja stanovnika koji duguju 565.938.957 kuna.

Povjerenstvo za umirovljenike i starije osobe predlaže da se Grad posveti detaljnoj analizi duga blokiranih građana, posebno umirovljenika i starijih osoba, te upućuje na cjelovitost analize dugova u tvrtkama u većinskom vlasništvu Grada, istaknuto je ovom prilikom.

Komentari