Savjet mladih Ivanec ponovno pokreće emisiju za mlade na Radio Ivancu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 14.03.2013. 17:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Savjet mladih Grada Ivanca, savjetodavno tijelo Gradskog vijeća, sukladno njihovom području djelovanja pokrenuo je inicijativu ponovnog pokretanja emisije na Radio Ivancu namijenjene mladima, s ciljem podizanja razine informiranosti mladih, ali i starijih sugrađana o temama vezanim za mlade te jednako tako, poticanja na njihovo aktivno uključivanje u svojoj lokalnoj zajednici.

Kao ključni sudionik, Radio Ivanec pružio je podršku Savjetu te im se priključio u implementaciji navedenih ideja vezanih uz programske aktivnosti Savjeta.

Koncept emisije osmislit će upravo mladi savjetnici, a neke od teme kojima će se baviti su aktivizam, volonterizam, obrazovanje, zapošljavanje, kultura mladih, sport te slobodno vrijeme.

Osim navedenog, početak veljače obilježen je Javnim savjetovanjem o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih u zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici, na kojemu je ispred gradskog i županijskog Savjeta mladih sudjelovala Dunja Belščak.

Na prvom modulu edukacije u Tuheljskim toplicama, u organizaciji zagrebačkog CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, u sklopu međunarodnog projekta "Mlade žene mijenjaju svijet", uz još 24 mlade žene u dobi od 16 do 29 godina, također je sudjelovala Dunja Belščak, zamjenica predsjednika Savjet mladih Grada Ivanca.

Na petoj sjednici, mladi savjetnici dogovorili su daljnje aktivnosti njihovog rada, a neke od njih su izrada registra studenata s područja grada te početak suradnje i izrade projekta s kolegama iz Savjeta mladih Grada Zlatara, u sklopu programa Uključi se Agencije za mobilnost i programe EU.

Komentari