Proslava Vincekovog

Slavljem do kasno u noć obilježilo se Vincekovo u Klenovniku

Objavljeno: 25.01.2016. 13:47

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 10:23

Pokoji stupanj ispod ništice uz lepršave pahulje snijega, u subotu, 23. siječnja,nisu bili prepreka stotinjak mještana Klenovnika i njihovih gostiju koji su se s posebnom voljom i radošću okupili u Brezovcu na proslavi Vincekova...

Misno slavlje predvodio je klenovnički župnik vlč. Josip Jagarčec. Liturgijsko pjevanje, te brojne pučke izvedbe predvodili su članovi KUD-a Klenovnik pod ravnanjem Vladimira Gečeka, u organizaciji Josipa Oštarjaša, predsjednika KUD-a.

Po završetku misnoga slavlja nazočnima se obratio predstavnik organizacijskog odbora Josip Oštarijaš, te je zahvalio donatorima, mještanima i vinogradarima koji su svojim udjelom pridonijeli organizaciji. Uslijedila je i posebna zahvala, uručen i poseban dar, posvećeni kip Svetog Vinka, te materijali u obliku knjižica i razglednica iz povijesti klenovničkog kraja najudaljenijoj hodočasnici Ani Beatrice, iz Paname. Darove su uručili vlč. Josip Jagarčec, i član organizacijskog Odbora, g.Mladen Križanec.

Uvijek dragi gost u Klenovniku, Vinko Kihas iz Ivanca, potom je obrezao trsove, zalio vinom, te tako započeo i proglasio početak prvih radova u vinogradima. Da ne bi nedostajalo i dobrih zagorskih delicija, kobasica i špeka, pobrinuo se Damir Pintarić, sa „svojom ekipom.

Kako su istovremeno u tom kraju proglašeni i „dani otvorenih vrata“ u vikendicama i klijetima pučko veselje odužilo se je uz zvukove i stihove zagorskih pjesama dugo u noć...

Pogledajte dio atmosfere iz Klenovnika: 

Komentari