Susjedski derbi u 1. ŽNL: Nedeljanec ugošćuje Plitvicu

Objavljeno: 09.09.2012. 08:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Derbi susret Prve županijske nogometne lige igra se u nedjelju u Nedeljancu, gdje istoimeni domaćin dočekuje susjede iz Gojanca, momčad Plitvice.

- U našim susretima potpuno je nebitno na kojim se pozicijama nalaze klubovi. Utakmice Nedeljanca i Plitvice posebni su doživljaj. Čak i sada kad se Nedeljanec nalazi na posljednjem mjestu, “vatre” neće nedostajati. Garantiramo sjajnu utakmicu! - poručio je trener Nedeljanca, Miroslav Fošnar.

Plitvicu su pak na početku sezone uznemirila dva domaća poraza. Iako nedjeljni susjedi na stoje najbolje na tablici Prve županijske lige, sigurno neće biti lak protivnik.

- To nikako! Naši derbiji uvijek su plijenili pažnju dobrom igrom i u konačnici neizvjesnim ishodom. Tako će biti i ovaj put. Iako nismo krenuli u sezonu kako smo očekivali, naša igra ulijeva mi povjerenje da se možemo kući vratiti neporaženi. Tko god dođe u Nedeljanec na susjedski derbi, neće požaliti - uvjeren je trener Plitvice, Drago Posavec.

U 2. ŽNL Istok posebno zanimljivo bit će u Varaždinu, gdje Varaždin Škola nogometa dočekuje Mladosti iz Varaždinskih Toplica.

- S pripremama smo započeli kasno jer smo se nadali da ćemo ipak zaigrati u Trećoj ligi. Kako se to nije dogodilo većina igrača napustila je klub. Morali smo početi ispočetka graditi sastav. Dvije pobjede na otvaranju prvenstva veliko su nam ohrabrenje. Naša djeca vratit će nas na stare staze slave - rekao nam je voditelj varaždinskih nogometaša, Zlatko Ivanković.

U zapadnoj skupini 2. ŽNL napeto će biti u Petrijancu, gdje Orač dočekuje Vindiju iz Donje Voće.

- Između naših klubova postoji ogromno prijateljstvo, ali kad se nađemo na terenu na suprotnim stranama, postajemo ljuti protivnici. Tako je već godinama, tako će biti i u nedjelju - otkrio nam je Branko Telebar, trener Orača iz Petrijanca.

Komentari