Susret bogoslova Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije

Objavljeno: 01.09.2012. 13:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: biskupija-varazdinska.hr

U Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici od 27. do 30. kolovoza održan je duhovni susret 25-orice bogoslova Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije, koji je bio vođen tihim i nenametljivim, a kroz cijelo druženje provučenim geslom “Kako su ljupke po gorama noge glasonoše radosti (Iz 52, 7)“.

 Prvoga dana, u ponedjeljak 27. kolovoza, nakon okupljanja u Varaždinu, svi bogoslovi uputili su se na kraće hodočašće tzv. Marijinim putem prema crkvi sv. Vuka na Vukovoju, gdje su prisustvovali pripremljenoj pobožnosti.

Nakon zajedničkog druženja uputili su se prema Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici gdje su dan završili druženjem te dijeljenjem doživljaja s provedenih ljetnih praznika.

Sljedeće su dane obilježila predavanja, kako preč. Anđelka Košćaka, rektora Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, prefekta vlč. Ivana Dodleka, tako i kandidata za primanje svetog reda đakonata, a o ustroju mjesnih crkava iz kojih dolaze bogoslovi govorili su dosadašnji tajnik varaždinskog biskupa vlč. Marko Đurin i generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Stjepan Ptiček.

Po završetku susreta na Veternici svi su se sudionici susreta uputili prema Varaždinu, gdje je bogoslove u šetnju gradom poveo biskup Mrzljak. Zatim su se svi uputili u Ludbreg, mjesto euharistijskog čuda.

Tamo su sudjelovali u svečanom euharistijskom slavlju te procesiji s relikvijom Predragocjene Krvi Kristove, a susret je završio pjevanom večernjom u ludbreškom svetištu.

Više pročitajte OVDJE

Komentari