Sveti Nikola u pratnji krampusa i ove godine posjetio Svibovec Toplički

galerija-images/svibovecki zvon

Objavljeno: 14.12.2014. 18:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Svibovečki zvon

Udruga žena „Svibovečki zvon“ Svibovec organizirala je i ove godine povodom blagdana sv. Nikole prigodnu priredbu i podjelu darova za 75 djece.

Dolazak sv. Nikole s prepunim košem darova na leđima i njegovog pratioca krampusa s punim rukama šiba i zveketom lanaca,  uskomešao je djecu i izmamio smijeh, suze, čuđenje, veselje, strah, iščekivanje. Niz recitacija i prigodnih pjesmica izvodila su školska djeca nižih razreda Osnovne škole Svibovec.

Podjela poklona bila je vrhunac same priredbe,  a nakon programa, svi uzvanici mogli su se počastiti pripremljenim grickalicama i slatkišima te slikati se sa sv. Nikolom i krampusom. Vatrogasni dom u Svibovcu bio je popunjen do posljednjeg mjesta.

Priredbu je svojim dolaskom uveličala i naša gradonačelnica Goranka Štefanić, koja se uvijek rado odaziva svim našim akcijama. Izuzetno zalaganje u organizaciji ove priredbe, na animiranju djece i roditelja, nabavi svega potrebnog za priredbu, vježbanju recitacija s djecom i uređenju prostora pokazale su naše članice Marina Sopić, Ljiljana Stručić i Ana Čmigović. Najveća nagrada za sve nas je radost i zadovoljstvo u očima djece, što nas potiče da i iduće godine ponovno ugostimo Sv. Nikolu – istaknula je Verica Pantaler, predsjednica Udruge žena „Svibovečki zvon“.

{gallery}svibovecki zvon{/gallery}

Komentari