Tomica Vrbnjak nakon deset godina ponovo u stožeru Vatrenih

Objavljeno: 31.07.2012. 13:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: CROpix

Nakon deset godina u stožer hrvatske nogometne reprezentacije vraća se fizioterapeut Tomica Vrbnnjak. Bivši fizioterapeut Milana, ukrajinske i talijanske reprezentacije vjeruje u četverogodišnji plan Štimčeva stožera te se nada da će njegovo bogato iskustvo na području fizoterapije uvelike pomoći u ostvaranju zacrtanog plana...

Plan Štimčeva stožera, u kojem će osim Vrbnjaka i Štimca biti Tudor, Bokšić, Jurčić i Rogić, je plasirati se na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. te na Euro u Francuskoj 2016..

Tomica Vrbnjak vjeruje kako je plan vrlo ambiciozan, a nakon dužih pregovora odlučio je svoje znanje o fizioterapiji ponovo staviti na raspolaganje Vatrenima.

- Okupila se jedna dobra ekipa s kojom sam prije radio. Program mi se svidio te sam se odlučio za četverogodišnji program u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji- rekao je Tomica Vrbnjak.

Vrbnjak je u stožeru Vatrenih bio od Europskog prvenstva u Engleskoj 1996. pa do Svjetskog prvenstva u Koreji i Japanu 2002. Nakon rastanka od vatrenog stožera, 2004. bio je glavni fizioterapeut u talijanskom timu na Europskom prvenstvu u Portugalu da bi od 2006. do 2008. radio u ukrajinskom reprezentativnom stožeru.

Osim što su kroz njegove ruke prošli reprezentativci Hrvatske, Italije i Ukrajine, Vrbnjak je od 1999. pa do 2009. rehabilitirao nogometaše Milana.

Iako je u Milanu surađivao s Ronaldinhom, Bechamom, Maldinijem, Pirlom i društvom, Vrbnjak je ostao skroman i uvijek svima s entuzijazmom pričao o varaždinskom kraju i Varteksu.

- Bio sam u velikom klubu i osvojio sam sve što se može osvojiti. Klub mi je omogućio vrhunsku edukaciju na svim kontinentima i imam kontakte sa najboljim stručnjacima iz svih krajeva svijeta- istaknuo je Vrbnjak.

Vrbnjak se 2009. vratio u Varaždin, gdje je sa Branko Ivankovićem otvorio sportski centar TTS. U sklopu centara Vrbnjak imam vrhunski rehabilitacijski cenatar u koji dolaze nogometaši iz cijele Hrvatske.

Pošto je Vrbnjak novi-stari glavni fizioterapeut Vatrenih, u Varaždin će na rehabilitaciju sigurno doći hrvatski repezentativci.

- Lako moguće da će doći repezentativci pošto su uspostavljeni kontakti s igračima koji imaju problema s ozljedama. No, cilj je privatnost igrača- zaključio je Vrbnjak u čijem timu neće biti sada već bivši fizioterapeut NK Varaždina i hrvatske repezenatacije Dejan Ređaj.

Komentari