Turistička ponuda Varaždinske županije predstavljena u Poljskoj

Objavljeno: 05.09.2012. 09:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Varaždinska županija

Turistička zajednica Varaždinske županije sa sustavom turističkih zajednica gradova i općina, Varaždinska županija, Grad Lepoglava i Hrvatska gospodarska komora-županijska komora Varaždin, sudjelovali su na gospodarskom, kulturnom i turističkom predstavljanju Varaždinske županije u Poljskom gradu Częstochowa. Taj je grad poznat po najposjećenijem pavlinskom svetištu iz kojeg su upravo Pavlini u 14. st. došli u Lepoglavu i osnovali samostan.

Turistička ponuda Varaždinske županije predstavljena je na trgu Dvorav Bieganskog, gdje su brojnim zainteresiranim posjetiteljima pružene sve potrebne informacije i podijeljeni promotivni materijali.

U prostorijama Akademije Polonijne održan je Poljsko – hrvatski gospodarni i kulturni forum na kojem su, osim predstavnika iz Poljske sudjelovali i Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u Poljskoj, Milan Pavleković, zamjenik župana Varaždinske županije, Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, Elizabeta Dolenec, direktorica TZ Varaždinske županije i Sanja Cvetnić, redoviti profesor povijesti i umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U sklopu foruma održana je prezentacija turističke i gastronomske ponude Varaždinske županije, degustacija proizvoda varaždinskog kraja, izložba Lepoglavske čipke te izložba poštanskih maraka s motivima Lepoglavske čipke i grada Varaždina.

Obzirom da su se noćenja poljskih turista u posljednje dvije godine povećala za 100%, Poljska je postala vrlo atraktivno turističko tržište. Iz tog je razloga dogovorena daljnja suradnja između Varaždinske županije i Częstochowe, osobito u djelu hodočasničkih putovanja.

Komentari