U blizini višnjičke škole postavljena svjetlosna prometna signalizacija

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.05.2015. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

Vozače koji se, vozeći županijskom cestom kroz Višnjicu, približavaju višnjičkoj osnovnoj školi, odnedavno, da uspore i voze opreznije, poziva novopostavljena svjetlosna signalizacija.

"Oprez škola" pali se na dvama svjetlosnim znakovima postavljenima uz rub kolnika s jedne i druge strane škole tako da upozoravaju vozače u oba prometna pravca.

Riječ je o svjetlosnim znakovima koje je, budući da se radi o županijskoj prometnici, postavila Županijska uprava za ceste.

- Grad Lepoglava krenuo je u opsežan program da na svim našim lokalnim nerazvrstanim cestama, odnosno na županijskim i državnim cestama, naročito tamo gdje su ustanove i gdje se kreću najmlađi sudionici u prometu – a to su djeca, povećamo njihovu sigurnost u prometu. To činimo izgradnjom nogostupa i postavljanjem semafora, odnosno usporivača prometa na tim dionicama – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i zahvalio Županijskoj upravi za ceste što prati gradske programe.

Slična svjetlosna prometna signalizacija postavljena je već ranije u Žarovnici i Lepoglavi.

- Uz program izgradnje nogostupa time želimo doprinijeti posebno sigurnosti najmlađih sudionika u prometu – zaključio je gradonačelnik Škvarić koji se sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem u Višnjici uvjerio u djelotvornost postavljene svjetlosne signalizacije.

Komentari