''u rukama anđela''

U četvrtak će u Varaždinu biti velika gužva po gradu uz posebnu regulaciju prometa - doznajte zašto!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.05.2018. 15:57

Zadnja izmjena: 08.05.2018. 15:57

Foto: Ilustracija

Grad Varaždin provodi pokaznu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite „U rukama anđela“. Pokazna vježba će se provesti u četvrtak s početkom u 12,00 sati  na lokacijama:

  • - na dijelu kružnog toka raskršća Ulica Miroslava Krleže1/2 i Zrinskih i Frankopana,
  • - u i oko stambene zgrade Miroslava Krleže 1/2,
  • - u i oko zgrade VI. osnovne škole

Cilj  vježbe je praktična provjera plana evakuacije i spašavanja stanovništva, stanara zgrade Miroslava Krleže 1/2 te učenika i zaposlenika VI. osnovne škole Varaždin, kao i prikaz mogućnosti spašavanja stanovništva od strane operativnih snaga kada su u pitanju akcidenti s opasnim tvarima, eksplozije i urušavanja, spašavanje s visina raznim tehnikama, gašenje požara višekatnog objekta, trijaža ozlijeđenih stanara, zbrinjavanje većeg broja ozlijeđenih osoba, te osiguranje šireg područja od mogućih posljedica pravovremenim prekidom prometa i obavješćivanjem stanovništva o pravilnim postupcima i radnjama za zaštitu. 

Voditelj vježbe je Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, a komentator/moderator svih scenarija vježbe je Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Posebna regulacija prometa 

Posebna regulacija prometa bit će u vremenu od 11,30 do 13,00 sati

  • na dijelu rotora na raskršću ulica M. Krleže i Z. i Frankopana
  • bit će zatvoren ulaz u rotor i izlaz iz rotora od strane VI. osnovne škole, izlaz iz rotora prema zgradi Autoškole Crnković i ulaz u rotor od strane autobusnog kolodvora,
  • bit će otvoren ulaz u rotor od strane zgrade Autoškole Crnković i ulaz u rotor i izlaz iz rotora od strane Zagrebačke ulice;
  • bit će zatvoren promet na dijelu Ulice Miroslava Krleže između dva rotora - raskršća ulica M. Krleže i K. Filića i raskršća ulica M. Krleže i Z. i Frankopana.

 

Komentari