U Ivancu počinje gradnja vodospremnika Pilana II vrijedna 3 milijuna kuna

Objavljeno: 20.09.2012. 12:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ivanec.hr

Mehanizacija tvrtke Građevinarstvo Stipić iz Sv. Ivana Zeline, koja je na natječaju što ga je raspisala Komunalna tvrtka Ivkom dobila posao na gradnji vodospremnika Pilana II, već idućih dana će, uređivanjem pristupne ceste i otvaranjem gradilišta, početi s opsežnim radovima na najvrjednijoj vodoopskrbnoj investiciji u Ivancu, „teškoj“ gotovo tri milijuna kuna, piše ivanec.hr

O opsegu radova dovoljno govori i podatak da se završetak radova očekuje tek potkraj 2013. godine, a dotad bi u ivanečkoj Rajterovoj ulici trebao biti sagrađen vodospremnik kapaciteta 800 tisuća litara.

Iz više razloga riječ o strateškom vodoopskrbnom objektu za Ivanec. Jer ako bi zbog nekog razloga na vodovodnim sustavima u Ivancu došlo do više kvarova odjednom, količina od 800 „kubika“ vode iz Pilane II bila bi dovoljna za neprestanu distribuciju pitke vode cijelom Ivancu.

Usto, zalihe vode u njoj služit će i za buduće širenje mreže, odnosno, iz nje bi se mogla snabdijevati i kućanstva iz susjednih gradova i općina. Gradnja Pilane II početak je dosad najvećeg investicijskog ciklusa što je dogovoren između Hrvatskih voda i Grada Ivanca, a realizira se putem Ivkoma kao gradske tvrtke.

Komentari