U Jalkovec s obnovljenom cestom stigle poplave

Piše: LukaŠpac

Objavljeno: 11.10.2012. 15:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Kad su početkom kolovoza počeli radovi na obnovi i proširenju ceste koja prolazi kroz Jalkovec, mještani tog gradskog naselja bili su izuzetno zadovoljni. Tom vrlo prometnom cestom svaki dan, pogotovo prijepodne, prolazi veliki broj automobila, a uska cesta puna zavoja koja nije obnavljana više od 40 godina bila je puna rupa i nesigurna za sudionike u prometu, od automobila do biciklista i pješaka.

Dva mjeseca kasnije cesta je proširena i presvučena novim slojem asfalta, ali mještani su ipak nezadovoljni. Nova cesta prouzročila je naime nove probleme.

- Drago nam je da su obnovili cestu, ali mogli su barem onda to kako spada napraviti. Istina, zapunili su rupe sa šljunkom i presvukli cestu novim slojem asfalta, ali nisu postavili nogostupe, uredili prilaze kućama i složili odvodnju. Sad kad padne kiša voda se slijeva u dvorišta tako da nas pred kućnim vratima dočekuju prava mala jezerca - ističe jedan mještanin.

Nezadovoljni su i mještani koji svaki dan putuju u školu ili na posao biciklom.

Iako je proširena cesta trebala povećati sigurnost biciklista, ističu da je novi sloj asfalta zapravo pogoršao sigurnost u prometu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika

 

Komentari