Općina Gornji Kneginec

U Knegincu prošle godine rođena 51 beba

Objavljeno: 22.01.2016. 08:13

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 08:31

Foto: Kneginec.hr

U vijećnici Općine Gornji Kneginec u četvrtak, 21. siječnja načelnik Goran Kaniški i zamjenik Robert Đuranec održali su prijem za 30 obitelji koje su nakon rođenja svoga djeteta podnijele zahtjev Općini za isplatu jednokratne novčane naknade, a za razdoblje od srpnja do prosinca 2015. godine.

Tom prilikom roditeljima je uručena naknada u iznosu od 1.000 kuna za svako novorođeno dijete. Tijekom 2015. godine na području Općine Gornji Kneginec rođeno je ukupno 51 dijete, za što je isplaćena 51 tisuća kuna iz općinskog proračuna.

Uz jednokratnu potporu od tisuću kuna za opremu novorođenčeta, Općina Gornji Kneginec dobrodošlicu svojim najmlađim sugrađanima želi i drugim mjerama.

Naime, Općina Gornji Kneginec na svojem području ima dva općinska vrtića koja sufinancira sa 50 posto ukupne cijene vrtića, priprema se gradnja novog vrtića, ulaže se u osnovnoškolstvo, stipendiraju se studenti, te se sufinanciraju udruge mladih.

Svakako posebno raduje spoznaja da je svake godine sve veći broj novorođene djece i to govori o još svjetlijoj budućnosti Općine Gornji Kneginec.

Komentari