U Ljubešćici potpisan ugovor o II. fazi izgradnje protupožarnog centra

galerija-images/ljubescica

Objavljeno: 01.04.2015. 16:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

Početkom kolovoza trebali bi završiti radovi na protupožarnom centru Općine Ljubešćica ukupne vrijednosti tri milijuna kuna, rečeno je tijekom današnjeg potpisivanja Ugovora s izvođačima radova angažiranim na II. fazi izgradnje...

Općinski načelnik Nenad Horvat, predstavnik zajednice ponuditelja KRO-Grad d.o.o. iz Svetog Ivana Zeline - Dragutin Krofak i Alvin Barjaktarević, direktor ALVIN-a, obrta za graditeljstvo iz Ljubešćice, danas su potpisali Ugovor o II. fazi izgradnje protupožarnog centra Ljubešćica.

Tijekom 2014. godine u I. fazi izgradnje protupožarnog centra Ljubešćica (dalje PPC), uloženo je milijun i 500 tisuća kuna s PDV-om. Prvu fazu izgradnje Općina Ljubešćica realizirala je u potpunosti vlastitim sredstvima, unatoč tome što je projekt bio apliciran na nekoliko natječaja resornih ministarstava, podsjeća načelnik Nenad Horvatić.

- Općina Ljubešćica je dokaz da i male općine mogu realizirati velike projekte. Na žalost, čak 750.000 kn PDV-a općina će uplatiti u državni proračun iako za njegovu realizaciju nije dobila ni kune – naglasio je Horvatić dodavši kako će na predstojećim radovima biti zaposleno deset ljudi.

Vrijednost II. faze izgradnje PPC-a koji će se prostirati na 530 četvornih metara s tri garaže za vatrogasna vozila, iznosi 1.273.799 kuna s uračunatim PDV-om.

- U njemu će uz vatrogasce biti mjesta i za druge udruge, ukoliko se za to ukažu potrebe. Izvođačima predstoje zidarski i podopolagački radovi te uređenje sanitarija i ugradnja električnih instalacija. Iduća četiri mjeseca moramo se potruditi da se sve završi – ističe Horvatić na kojeg se nadovezao predsjednik Općinskog vijeća, izrazivši zadovoljstvo što su na provedenom Natječaju posao dobile domaće tvrtke.

Inače, rok za završetak izgradnje protupožarnog centra je 120 kalendarskih dana, te se otvorenje očekuje povodom dana Općine, 5. kolovoza 2015. godine.
{gallery}ljubescica{/gallery}

Komentari