U Novom Marofu buran aktualni sat Gradskog vijeća

Objavljeno: 02.09.2012. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Radionovimarof.hr

Prilično buran bio je Aktualni sat 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Novog Marofa, a neka od postavljenih pitanja spadala bi i u upotrebu “teže političke artiljerije”, javlja Radionovimarof.hr.

Postavljeno je skoro tridesetak pitanja na koja je bilo prilično teško odgovoriti u 60 minuta. Naravno, najviše pitanja stiglo je iz oporbenog HDZ-a.

Vladimira Vugera zanimalo je zašto Grad nije platio tečaj plivanja za osnovnoškolce iako su sredstva bila predviđena proračunom. Gradonačelnik Hrenić odgovorio je da iz niti jedne škole nije bilo poziva i iskazanog interesa.

Vuger je, također, tražio odgovor o iznosu i broju dodijeljenih socijalnih pomoći od strane Grada u osam ovogodišnjih mjeseci i spisak korisnika, jer prema njegovim riječima neki od tih korisnika novce su potrošili na alkohol i cigarete. Odgovarajući na to pitanje Hrenić je rekao kako su  90 posto korisnika  osobe kojima je plaćena struja, plin ili školske knjige i te novce nisu dobili na ruke, već su im plaćeni računi.

Zvonimira Puškadiju zanimalo je stanje u gradskom proračunu i likvidnost, te kada će biti rebalans proračuna.

- Likvidnost je uglavnom dobra, 2 milijuna kuna dugujemo dobavljačima, a proračun je u minusu 1,3 milijuna kuna. Plaćaju se oni računu koji su ocijenjeni kao prioriteni, a rebalans će biti na idućoj sjednici - odgovor je Hrenića.

Između ostalog, Sinišu Jenkača interesiralo je kada će se zatražiti ostavke članova Gradskog vijeća iz redova HNS-a koji su se našli na listi poreznih dužnika, te kada će ta stranka zatražiti ostavku svojeg člana, inače člana Nadzornog odbora Radija Novi Marof, jer se protiv njega vodi kazneni postupak.

Presdsjednica Gradskog vijeća, Draga Bitar, odgovorila je da je  ostavka svakog člana osobni čin, a postupak se još uvijek vodi te se njegov ishod ne može znati unaprijed.

Člana HNS-a, Dejana Biškupa interesiralo je gdje je zaposlen čelni čovjek Novomarofskog HDZ-a, Siniša Jenkač, koliko poreza je platio do sada u gradski proračun i koje škole je završio.

Doznalo se tako u odgovoru da je Jenkač apsolvent kineziološkog fakulteta, da ima privatnu tvrtku i da, prema njegovim riječima, nije ništa dužan gradu i državi, što je izazvalo negodovanje članova HNS-a...

Komentari