mjerenje šećera i krvnog tlaka

U Općoj bolnici Varaždin obilježen Svjetski dan zdravlja pod motom 'Zdravlje za sve'

Objavljeno: 07.04.2018. 10:35

Zadnja izmjena: 07.04.2018. 10:56

Pod ovogodišnjim motom „Zdravlje za sve – univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“, prigodnom akcijom mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka, i Opća bolnica Varaždin uključila se u obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, a želja im je bila i na taj način senzibilizirati javnost o važnosti očuvanja zdravlja.

Ovogodišnji moto Svjetskog dana zdravlja podrazumijeva ne samo zdravlje za sve, nego i dostupnost zdravstvene zaštite svima. Stoga i sama Europska unija financira velike projekte s ciljem postizanja dostupnosti zdravstvene zaštite svima.

- Važno je istaknuti da osim što omogućavamo ljudima da ostvare zdravstvenu zaštitu, naglasak stavljamo na prevenciju jer upravo smo mi ti koji svojim postupcima, načinom života itekako imamo veliki utjecaj na naše zdravlje. Brinuti se o svojem zdravlju, to je bit svega, jer upravo prevencijom možemo spriječiti kasnije puno bolesnija stanja i komplikacije – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić

Stanovnicima Varaždinske županije dostupna je sva zdravstvena zaštita što je potvrdio i ravnatelj Kudelić. 

- Opća bolnica Varaždin, bolnica je druge kategorije od regionalnog značaja u kojoj se provode brojni terapijsko-dijagnostički postupci te je specifična po tome što zbrinjava veliku većinu pacijenata s područja Varaždinske županije te se vrlo malo pacijenata upućuje na specifične zahvate u ustanove van županije – objašnjava Kudelić

Koliko je preventiva važna, pokazuje i činjenica kako se varaždinska bolnica uključuje u provođenje određenih preventivnih programa. Tako se primjerice od slijedećeg tjedna bolnica ponovno uključuje u veliki projekt preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja, a provode se i brojni preventivni zdravstveni pregledi za djelatnike određenih institucija. Osim u Varaždinu, Svjetski dan zdravlja akcijama mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka obilježen je i u Novom Marofu i Klenovniku. 

 

 

Komentari