U subotu akcija javnog dojenja na varaždinskom Starom gradu

Objavljeno: 02.04.2014. 09:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Udruga Dona u subotu, 5. travnja na varaždinskom Starom gradu organizira akciju javnog dojenja pod nazivom "Sunce nas je pozvalo!".

Akcija će se održati u 10 sati, a u slučaju kiše, mjesto sastanka je atrij Starog grada.

Tihana Glavica, predsjednica Udruge Dona, poziva sve zainteresirane žene koje doje, kao i one koje podržavaju dojenje, da se priključe ovoj akciji.

Udruga Dona osnovana je 3. siječnja ove godine, s osnovnim ciljem pružanja edukacije i informiranja žena o ženstvenosti, trudnoći, porodu, dojenju i majčinstvu.

- Naši planovi uključuju održavanje radionica i predavanja te drugih oblika edukacija za trudnice, rodilje, dojilje i njihove partnere. Aktivno održavamo i Grupu za podršku dojenja dva puta mjesečno, a kako smo tek na početku s našim radom, u planu je još mnogo zanimljivih događanja i akcija, kojima ćemo nastojati da ojačamo ženu, i da ojačamo novostvorenu obitelj - istaknula je Tihana Glavica.

Dodala je kako zainteresiranim trudnicama pružaju i mogućnost savjetovanja u trudnoći i pratnje pri porodu, kao i pomoći u prvim tjednima nakon poroda, kao doule, žene koje svojim znanjem i iskustvom stoje na raspolaganju trudnici/rodilji u njenim potrebama, bilo da se radi o masaži u trudnoći, masaži tijekom trudova pri porodu, zagrljaju, praktičnim savjetima ili jednostavno dodavanjem vode ili fotografiranjem cijelog sretnog događaja.

Komentari