U tijeku uređenje Zelendvorske ulice u Sračincu

Objavljeno: 05.11.2014. 20:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zvonimir Mikašek

Izvor: galerija-images/Uredjenje Zelendvorske ulice u Sracincu - Foto Zvonimir Mikasek

Zelendvorska ulica u Sračincu, koja prolazi južnim dijelom mjesta, od velikog je značenja mještanima jer služi kao alternativa državnoj cesti D2 koja je izrazito frekventna.

Ova županijska cesta do sada nije bila kvalitetno uređena, imala je samo jednu voznu traku i nije omogućavala normalno prometovanje.

- Ovo uređenje cestovne infrastrukture odvija se u Zelendvorskoj ulici i jednim manjim dijelom u ulici Ljudevita Gaja. Trenutno se postavljaju rubnici, uskoro počinje uređenje odvodnje oborinskih voda s ceste i nakon toga slijedi asfaltiranje. Opsežan je ovo zahvat koji obuhvaća uređenje dvije prometne trake, pješačko biciklističke staze, asfaltirani prilaz svakom kućanstvu, ali i ono što na prvi pogled nije vidljivo, a to je uređenje vodovoda i priključka kanalizacije za svaku kuću i parcelu izvan profila ceste. Na taj način izbjegli smo daljnju potrebu kopanja i uništavanja prometnice. Širina prometnice biti će 5,5 m, s obje strane biti će pješačko-biciklističke staze, a posebno sam sretan jer će ovo zasigurno postati glavna prometnica za našu djecu koja odlaze u Osnovnu školu Sračinec i koja više neće morati toliko strahovati na državnoj cesti D2 - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, dodavši kako bi radovi trebali biti gotovi do kraja ove godine.

Ukupna vrijednost investicije za radove u tijeku je dva milijuna kuna, od čega Općina Sračinec financira 25%, a ostatak Županijska uprava za ceste. Ovim uređenjem obuhvaćeno je oko 1.200 m ceste.

{gallery}Uredjenje Zelendvorske ulice u Sracincu - Foto Zvonimir Mikasek{/gallery}

Komentari