U Varaždinu održan ''Susret stomista Hrvatske''

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.07.2013. 15:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Jučer, 2. srpnja, u prostorijama ILCO društva Varaždin, održan je ''Susret stomista Hrvatske'' u organizaciji invalidskog društva ILCO Varaždin.

Predsjednik Društva stomista Varaždin, Ivan Kovačić, govorio je o važnosti prevencije raka debelog crijeva.

- Važno je da ljudi redovito kontroliraju svoje zdravlje te obavljaju redovite pretrage. Ako se polipi na debelom crijevu kojima obično sve počinje, otkriju na vrijeme, najčešće nije potrebna operacija i izbjegavaju se sve ostale neugodne posljedice. Želimo osvijestiti ljude kako i nakon bolesti mogu sasvim normalno i kvalitetno živjeti - rekao je Kovačić.

Kovačić je dodao i kako će Savez ILCO društava svake godine 25. svibnja, aktivno provoditi akciju prevencije raka pod nazivom ''Ruka nade'', dijeljenjem letaka i cvijeta plavog irisa na javnim mjestima. Kako su na ovom susretu sudjelovali i predstavnici tvrtki koje se bave ortopedskim pomagalima, naglašeno je da su predstavnici Saveza ILCO društva od Ministarstva zdravlja tražili da se omogući distribucija pomagala na kućnu adresu, a ne kao do sada samo preko ljekarne. Iz Ministarstva je obećano kako nakon 1. srpnja za to više neće biti prepreke.

Varaždinski stomisti i njihovi gosti iz Društava stomista iz ostalih gradova, kao i gosti iz Slovenije, druženje su nastavili u Varaždinu gdje su razgledali izložbu kukaca. Nakon izložbe uputili su se u razgledavanje znamenitosti Ludbrega.

Komentari