Učenica srednje škole u Marčanu najbolja maturantica Varaždinske županije

Objavljeno: 20.07.2012. 14:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Na temelju Odluke o dodjeli stalne nagrade Varaždinske županije najboljem učeniku završnih razreda srednjih škola, ovogodišnja nagrada za najboljeg učenika pripala je Vlatki Novak, koja je u ovoj školskoj godini završila 4. razred u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan za zanimanje veterinarski tehničar.

Vlatka Novak završila je sva četiri razreda s odličnim uspjehom odnosno s prosjekom ocjena u svim razredima od 5,00.

Uz odličan uspjeh postignut u redovitoj nastavi, bila je izuzetno uspješna u izvannastavnim aktivnostima gdje je također postizala izvrsne rezultate među kojima su osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz EKO KVIZA u 3. razredu te 1. mjesto na županijskom natjecanju iz EKO KVIZA u 4. razredu, 4. mjesto na državnom natjecanju veterinarskih tehničara i 1. mjesto na međunarodnom festivalu „Prihov“.

Ravnateljica Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan Rajka Tršinski ističe da je kao član Vijeća učenika Vlatka Novak bila vrlo aktivna i u zastupanju učenika, davanju prijedloga i promicanju ideja koje su bile za dobrobit učenika.

Kako je škola uključena u UNICEF-ov projekt „Stop Nasilju“, Vlatka je bila aktivni član Grupe podrške. Također je bila vrlo aktivna u provođenju UNICEF-ovog projekta „Škole za Afriku“, kao i u svim drugim humanitarnim akcijama.

Aktivno je sudjelovala u prikupljanju sredstva za napuštene životinje u Udruzi „Spas“ iz Varaždina, a temeljem odluke Nastavničkog vijeća, Vlatka Novak proglašena je najboljim učenikom Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan u školskoj godini 2011./12.

Nagradu u iznosu od 4 tisuće kuna najboljoj učenici uručit će župan Varaždinske županije Predrag Štromar na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Županije.

Također, ove su godine Sukladno Odluci o dodjeli stalne nagrade Varaždinske županije najboljem učeniku završnih razreda srednjih škola, dostavljeni prijedlozi još ukupno deset srednjih škola kojima su nominirani sljedeći učenici također s izvrsnim rezultatima: Antonio Brezjan, Elektrostrojarska škola Varaždin, Sabina Njegovec, Gospodarska škola Vraždin, Marko Domiter, Prva gimnazija Varaždin, Leina Boršćak, Srednja strukovna škola Varaždin, Magdalena Beljan, Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti, Ana Kovačević, Srednja škola Ivanec, Patricia Lacković, Druga gimnazija Varaždin, Petra Slunjski, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Petra Špoljarić, Medicinska škola Varaždin i David Oštrek, Glazbena škola Varaždin.

Komentari