svibanj - mjesec zaštite od požara

Učenici Osnovne škole Martijanec posjetili DVD Martijanec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2017. 08:27

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 08:28

Već tradicionalno u mjesecu svibnju - mjesecu zaštite od požara učenici Osnovne škole Martijanec posjetili su prostore i upoznali se opremom i vozilima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec, središnje vatrogasne postrojbe Općine Martijanec i postrojbe od interesa za Općinu Martijanec.

O samom radu postrojbe DVD-Martijanec te o intervencijama učenike Osnovne škole Martijaenc upoznao je zapovjednik DVD-a Martijanec ujedno i Općinski zapovjednik Zvonimir Somogji dok o vrstama vozila i opremom koju koriste vatrogasci obucila ih je zamjenica zapovjednika DVD-a Martijanec ujedno i zamjenica Općinskog zapovjednika Tihana Huzjak.

Po prvi puta neka djeca su se susrela s vatrogasnom opremom i tehnikom te su se iskušala u upotrebi iste, dok je i nekolicina izrazila želju da postanu vatrogasci. Danas DVD Martijanec u tim uzrastima broji 3 destine takvih članova i to 25 djece starosti od 6 do 12 godina i 11 djece starosti od 12-18 godina koji uspješno nižu dobre rezultate po vatrohasnim natjecanjima. S ovim posjetom nadamo se većem broju novih članova naših natjecateljskih desetina.

Komentari