Udruga "Ftruc": Prijavite se na Sajam običaja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.03.2013. 07:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinska udruga "Ftruc" organizator je Sajma običaja koji će se svakog petka u travnju i svibnju održavati na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Namjera Sajma običaja je spojiti tradiciju i baštinu s gospodarskim aktivnostima u općinama i gradovima Varaždinske županije. Petkom od jutra do večeri na varaždinskom trgu ispred Županijske palače po tri općine predstavit će svoje udruge, kulturno-umjetnička društva i pojedince, ali isto tako i  poljoprivredne proizvođače, obrtnike, male i srednje poduzetnike te pokazati ljudsku aktivnost kroz tradiciju i proizvodnju.

Kulturno – zabavni program održavat će se na pozornici, kao središnjem mjestu, dok će se oko nje na štandovima moći izložiti i prodavati kako rukotvorine, tako i poljoprivredni, obrtnički i drugi proizvodi.

Stoga udruga "Ftruc" poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u zajedničkom nastupu svoje općine kako bi pridonijeli promociji sredine u kojoj žive i na taj način dali svoj obol očuvanju nematerijalne kulturne baštine.

Cilj ovog projekta je da Sajam običaja posjećuju stanovnici cijele regije, zajedno s onima iz prekograničnih krajeva kako bi na taj način opravdao promotivnu i praktičnu svrhu izlagačima te postao najbolja pozivnica za posjet mjestima Varaždinske županije.

Udruga "Ftruc" u organizaciji sajma surađuje s Etnološkim odjelom Gradskog muzeja Varaždin, Savezom poljoprivrednih udruga Varaždinske županije i Poljoprivrednom savjetodavnom službom Varaždin, a projekt podržavaju Varaždinska županija i grad Varaždin.

Prijavnica za sudjelovanje na Sajmu običaja nalazi se na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Komentari