Ukinuta dnevna karta i uvedena mogućnost kupnje višesatne karte

Objavljeno: 21.12.2012. 19:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVarazdin.hr

S prvim danom nove 2013. godine vozači će moći kupiti višesatnu kartu i besplatno se parkirati 15 minuta umjesto dosadašnjih 5 minuta.

To će moći učiniti na 754 parkirna mjesta pod naplatom umjesto dosadašnja 1032. Usto, djelatnici Crtorada više im neće moći naplatiti dnevnu kartu u iznosu od 100 kuna.

Rezultat je to današnjih izglasanih izmjena i dopuna Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja i Odluke o određivanju javnih parkirališta.

- Prije točno pet godina potpisan je ugovor s Crtoradom. Sve odluke koje su donijete do danas išle su na korist koncesionara, ovo su prve dvije koje idu u korist građana. Ovo je na neki način božićna čestitka građanima grada Varaždina – rekao je nezavisni vijećnik Robert Podolnjak. 

Međutim, iz tvrtke Crtorad dan prije sjednice Gradskog vijeća stiglo je priopćenje kojim mole vijećnike da spomenute točke odgode.

- Predložene izmjene bitno zadiru u zakonitost i prijedlog zadire i u osnovni ugovor o koncesiji. Izmjenama bi nastala materijalna šteta propasti uspješnog poduzeća i cijelog projekta izgradnje garaže. Predložene izmjene ne možemo prihvatiti već predlažemo da se odgodi rasprava – poručili su iz Crtorada.

Odgodu su tražili i HDZ-ovi i VAGA-ini vijećnici. 

- Ne štitimo Crtorad već ne želimo sudjelovati u uništavanju još jedne tvrtke u gradu i ne možemo prihvatiti da na ovakav način uoči izbora skupljate političke poene – napomenuo je Vlatko Vuković (HDZ), dok je gradonačelnik upozorio da je za vrijeme trajanja koncesijskog ugovora Crtorad oslobođen plaćanja čak 70 milijuna kuna.

- Ne pada mi na pamet ugrožavati poslovanje koncesionara i ovo nije udar na njegovo financijsko poslovanje koje bi uzrokovalo njegovu propast. Svaka odluka Gradskog vijeća dosad je išla u korist koncesionara, od toga da ne moraju plaćati spomeničku rentu, komunalnu naknadu...Za vrijeme trajanja koncesijskog ugovora time su oslobođeni plaćanja čak oko 70 milijuna kuna - rekao je Goran Habuš.

Dodajmo na kraju i to da će građani ubuduće besplatno moći parkirati u Zagrebačkoj (ispred kućnog broja 13), u Ulici braće Radić (od Trakošćanske ulice do Ulice Ratimira Hercega) s desne strane ulice te na cijelom parkiralištu u Ulici kralja Petra Krešimira.

Na tzv. Banus placu početak naplate parkiranja bit će tek od 10 sati.

Također, umjesto dnevne karte od 100 kuna, vozači će sad plaćati samo onaj iznos koji im je preostao do isteka naplate parkiranja. Primjerice, ako vas je djelatnik Crtorada zatekao u 18:15, naplatit će vam samo posljednja dva sata do isteka naplate, tj. 10 kuna ako je u toj zoni cijena sata parkiranja 5 kuna.

Nadalje, građani će ubuduće osim jednosatne moći kupiti i višesatnu kartu - dvosatnu, trosatnu, četverosatnu, koju neće morati nadoplaćivati svaki sat. No, još je nepoznato kolika će biti njena cijena.

 

Komentari