Uključite se u humanitarnu korizmenu akciju "Jak kao Jakov"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.03.2013. 11:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Facebook

Karlovačka udruga "Jak kao Jakov" brine o djeci oboljeloj od malignih bolesti te financijski pomaže obiteljima oboljele djece i njihovoj teškoj situaciji u kojoj se nalaze. U Hrvatskoj svaki drugi dan jedno dijete oboljeva od maligne bolesti.

Liječenje je dugotrajno, mučno, iscrpljujuće, neizvjesno i može trajati godinama. Udruga "Jak kao Jakov" nastala je u spomen na trinaestogodišnjeg dječaka Jakova Rubido, koji se protiv teškog oblika leukemije borio osmijehom i pjesmom,ali nije uspio pobijediti tu tešku bitku života.

I Varaždin je kroz radionice uključen u ovu akciju, i to: gradski vrtići Varaždin, DND Varaždin, kroz akciju "Zeko traži pisanicu" forum osnovnih škola ,dječji odjel knjižnice Metel Ožegović, škola Tomislav Špoljar, vrtići Zeko, Panda, Palčić, Pinokio, Bajka, 3.d razred 6. OŠ, Medicinska škola, Udruga žena "Petrijanec", Franjevački svjetovni red, Frama i Framica.

Udruga ovim putem poziva sve građane velikog srca, ako su u mogućnosti, da se priključe ovoj humanitarnojna akciji i time doprinesu nastojanju da se pomogne djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima, da se potiče suosjećanje za potrebe bližnjih, te davanje vlastitog doprinosa za pomoć, u ovom slučaju najmanjima, koji se bore s teškim bolestima.

Uključiti se možete na razne načine od volontiranja, kupnje majica, tako da postanete prijatelj Udruge ili uplatom.

Sredstva možete uplatiti na donacijski račun udruge otvoren kod ERSTE BANKE broj 2402006-1100596215.

Prigodna prodaja raznih uskršnjih ukrasa u Varaždinu održat će se 23. ožujka,a istovremeno će se, u znak podrške, humanitarna akcija održati i u ostalim gradovima Hrvatske.

Komentari