Uskoro počinje energetska obnova Gospodarske i Srednje strukovne škole

Objavljeno: 18.07.2012. 13:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Varaždinska županija dosad je ukupno prijavila 45 projekta za poboljšanje energetske učinkovitosti, odnosne sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač, a trenutno je obrađeno ukupno šest projekata za koje su i raspisana javna nadmetanja, za četiri projekta u tijeku je izrada projektnih zadataka, dok se za ostala četiri tek očekuje izrada projektnih zadataka. Prema procjenama, ukupni investicijski potencijal spomenutih 14 projekta iznosi oko 22 milijuna kuna.

Inače, postupak javnog nadmetanja za poboljšanje energetske učinkovitosti uspješno je proveden i završen za Gospodarsku i Srednju strukovnu školu u Varaždinu te se ovaj tjedan očekuje potpisivanje ugovora s izvođačem.

Prema informacijama iz Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija na natječaj se javila jedino tvrtka Reflex sa zajednicama ponuditelja. Izvođenje radova sanacije na predmetnim objektima ukupne vrijednosti 4 i pol milijuna kuna, sukladno projektnim zadacima, tako bi trebalo započeti početkom kolovoza što će ujedno biti i prva obnova na objektima u sklopu programa poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada javnog sektora u Hrvatskoj!

Osim toga, Varaždinska županija Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja prijavila je i Elektrostrojarsku školu Varaždin, Graditeljsko, prirodoslovnu i rudarsku školu Varaždin, Strojarsku i prometnu školu Varaždin i Učenički dom Varaždin te je 23. svibnja bio objavljen poziv na nadmetanje za izvođenje radova procijenjene vrijednosti 12 milijuna kuna.

Rok za dostavu ponuda, odnosno zahtjeva za sudjelovanje bio je 26. lipnja, a natječaj je također proveden te je izabran najpovoljniji izvođač, također tvrtka Reflex sa zajednicama ponuditelja.

Svrha Programa je smanjivanje ukupnih troškova energenata zgrada u javnom vlasništvu za 30 do 60 posto povećanjem energetske efikasnosti, udjela obnovljivih izvora energije i implementacijo naprednih mjerenja potrošnje sa sustavom kontinuiranog praćenja i centralizirane analize troškova.

Komentari