Uspješna sezona Sportsko-ribolovnog kluba Varaždin

Piše: evarazdin

Objavljeno: 26.01.2012. 12:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Održana je redovna godišnja Skupština Sportsko-ribolovnog kluba Varaždin za 2011. godinu koja se bez sumnje može proglasiti u red najuspješnijih...

Naime, na 31. Svjetskom klupskom prvenstvu održanom lani u svibnju i lipnju u Srbiji, mjestu Golubovac viorila se hrvatska zastava na njvišem postolju. Kristijan Kosmačin postao je svjetski klupski prvak, a treći na svijetu bio je Damir Škorić,  dok su ukupnom uspjehu devetog mjesta ekipno pridonijeli još Ivica Bonino-Hasan, Željko Raženj, Tihomir Hunjak, Mladen Trogrlić, Željko Trbović, Alan Petrušanec i Stjepan Ciglar.

To je ujedno bilo i prvi puta u povijesti da seniori iz Hrvatske osvajaju medalje i pehare na nekom svjetskom natjecanju. Zahvaljujući tom uspjehu, hrvatska se ekipa automatizmom plasirala na ovogidišnje svjetsko prvenstvo u Portugalu.

Sportsko ribolovni klub Varaždin Interland isto je tako postao prvak države u ukupnom plasmanu za prošlu godinu. U pojedinačnom plasmanu prvo mje mjesto osvojio Damir Škorić, drugo Kristijan Kosmačin i treće Ivica Bonino-Hasan. Izvanredan je uspjeh postignut i na svim drugim natjecanjima pa je tako ekipa ukupno osvojila 17 pehara, a pojedinci čak 111 medalja.

Predsjednik kluba Kristijan Kosmačin u izvješću je naglasio kako su sve planirane zadaće izvršene i da klub bilježi povećanje članstva pa tako danas već broji 644 člana.

Plan gospodarenja u potpunosti je izvršen i sve su vode poribljene sa važnim vrstama riba. Ribočuvarska služba također je izvršila svoj plan,a mnogobrojnim radnim akcijama pridonjelo se zaštiti voda i ekologiji.

Na kraju su demokratskim putem izabrana dva nova člana upravnog odbora; Damir Šamec i Ivica Dolenec, a svi nazočni upoznati su i sa programom rada za ovu godinu koji je jednoglasno usvojen.

Komentari