Usprkos porazu, za Ernoića i Ilčića izbori uspješni

Objavljeno: 17.10.2011. 07:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Iako nisu uspjeli ući u drugi krug izbora za gradonačelnika Varaždina, Miljenko Ernoić i Ladislav Ilčić nisu bili nesretni i nezadovoljni. Ernoić je dobio povjerenje 2.462 Varaždinca, a Ilčić samo 18 glasova manje, odnosno 2.444 birača.

Miljenko Ernoić, koji je dobio povjerenje 15,73 posto birača izašlih na izbore, istaknuo je da je očekivao takav rezultat obzirom na slab odaziv birača.

- Odmah smo rekli da, ako će odaziv biti ispod 40 do 45 posto da je svaki rezultat iznad 10 posto dobar. Znali smo da HNS i SDP imaju jako stranačku infrastrukturu i da se protiv toga teško boriti. Uglavnom, s obzirom na okolnosti, zadovoljan sam rezultatom – istaknuo je Ernoić analiziravši prvi krug izbora.

Dodao je i da smatra da su izbori bili demokratski i civilizirani.

- Nedostajalo je samo više pravih debata i sučeljavanja, ne samo između kandidata nego i kandidata sa građanima – istaknuo je.

Na pitanje kako će se on i HSLS postaviti u drugom izbornom krugu, odnosno hoće li dati podršku jednom od kandidata, Ernoić je istaknuo da će o tome odlučiti stranka.

- Nismo o tome razmišljali. Izašli smo kao jedna stranka, nismo koalirali i dogovorali se sa drugim strankama i kandidatima i to je bila naša poruka. U svakom slučaju održat ćemo jedan sastanak u stranci na kojem ćemo raspravljati i o tome. Kako stranka odluči tako će i biti - rekao nam je Ernoić.

Ilčić: Iznimno sam zadovoljan i izlazim i na parlamentarne izbore!

Ladislav Ilčić dobio je povjerenje 2.444 birača i iznimno je zadovoljan tim rezultatom i vidi ga kao veliki zalog za budućnost.

- Pazite, ja sam se na političkoj sceni pojavio prije mjesec i pol dana i u tom periodu sam uspio dobiti povjerenje tolikog broja ljudi. To nije mala stvar. U politiku se ne može ući najednom jer su mašinerije protiv vas. Moji protukandidati su na političkoj sceni desetljećima i imaju iza sebe stranačke mašinerije. Ali ovaj rezultat vidim kao zalog za budućnost. Izlazim i na parlamentarne izbore u sklopu stranke Hrast i nadam se ulasku u Hrvatski sabor - istaknuo je Ilčić.

Razočarao ga je mali odaziv birača i za to krivi velike stranke.

- Odaziv od 37,94 posto je katastrofa za demokraciju i za to su krive velike stranke poput HNS-a, SDP-a i HDZ-a zbog kojih su birači izgubili vjeru u politiku – naglasio je.

Na pitanje kako će se odrediti u drugom krugu izbora za gradonačelnika Ilčić ističe da najvjerojatnije neće podržati ni jednog kandidata.

- Ja osobno ću imati veliku dvojbu za koga glasati, a od svih ponuđenih opcija naši birači ni izbliza nemaju za koga glasati. Sve su to propale stranke. Znam samo da sigurno idem na redovne izbore za gradonačelnika za godinu i pol – rekao nam je Ilčić.

Komentari