tri grada - jedan grgur

Varaždin, Split i Nin jučer započeli ovogodišnju Turneju tri Grgura

Objavljeno: 05.04.2017. 08:59

Zadnja izmjena: 05.04.2017. 08:59

Jučer u 8 navečer u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split započela je treća po redu Turneja tri Grgura jedinstvenim kulturnim događajem pod nazivom Uskrsno glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita.

Predstavljeni su planovi za 2017. godinu u kojoj nas očekuje novi niz koncerata, kazališnih predstava, izložbi, ali i znanstvena tribina koja će približiti široj javnosti lik Grgura Ninskog i njegovo doba. Varaždin će Splitu ove godine "pokloniti" predstavu Kerekesh Teatra i nastup grupe The Mindmills, a Split Varaždinu predstavu Gradskog kazališta mladih Split i nastup grupe NoA & The Funkblasters. U planu je i umrežavanje dvaju blues festivala. Ostale programe u sklopu Turneje saznat ćemo uskoro, a kompletan raspored bit će dostupan na službenoj internetskoj stranici Turneje tri Grgura. 

Jučer je varaždinski slikar Tomislav Sabolić predstavio izložbu novih slika nastalih u tehnici ulja na platnu, prodajnog karaktera, s motivima gradske vedute koja će ostati otvorena do sredine travnja. Za glazbeni dio bili su zaduženi mezzosopranistica Blanka Tkalčić i pijanist Zoran Velić. Izveli su arije i valcere iz opereta, opera, ciklusa i mjuzikla karakterističnih za geografske regije obuhvaćene Turnejom.

Komentari