Varaždinske Toplice domaćin zadnjeg dana orijentacijskog natjecanja

Objavljeno: 17.06.2015. 08:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice domaćin su trećeg, zadnjeg dana orijentacijskog natjecanja X. otvorenog memorijala Udruge veterana 7. gardijske brigade "Puma".  

Ovo je natjecanje, koje se u Varaždinskoj županiji održava od 20. do 22. lipnja ujedno i prednatjecanje Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji.

U Varaždin (20. 6.), novomarofski Lužec(21.6.) i Varaždinske Toplice ukupno će stići 125 natjecatelja iz više od 20 zemalja s tri kontinenta. Tako je ovaj događaj najveći i najznačajniji ove vrste u Hrvatskoj. Najveći broj natjecatelja dolazi iz Švedske, Češke, Velike Britanije i Norveške, stižu i natjecatelji iz SAD-a, Kine, Japana, dok su se po prvi put za natjecanje prijavili i Egipćani.

Prema rasporedu natjecanja, u Varaždinskim će se Toplicama održati sprint za Sprint kup Hrvatske. Ostala dva dana održava se skup natjecanja iz disciplina precizne orijentacije i Tempo, a sve u sklopu Europskog kupa u preciznoj orijentaciji (ECTO).

Rezultati iz Lušca i Varaždinskih Toplica bodovati će se za ECTO 2015. Do sada su svi natjecatelji i prijavljeni upravo u ovu (ECTO), elitnu kategoriju, što najbolje govori o razini i konkurentnosti samog natjecanja.

Nakon niza brončanih medalja lanjskih godina, Hrvatska je potvrdila svoju prisutnost u samom vrhu natjecanja, što je dodatno "pojačalo" svjetsko zlato sa prošlogodišnjeg prvenstva u Italiji. S obzirom da se natjecanje boduje i za hrvatsko-slovensko-talijansku ligu nastupiti će i lanjski pobjednik lige, Talijan Remo Madella.

Osim domaćinstva zadnjeg dana natjecanja u Varaždinskim će se Toplicama u organizaciji Međunarodne međunarodne federacije održati seminar za za savjetnike u natjecanju precizne orijentacije. Na seminar pod vodstvom švedskoga dvojica do sada se prijavilo 15 polaznika iz devet zemalja.

Komentari