Varaždinskim Toplicama 149 tisuća eura za saniranje šteta od poplava

Objavljeno: 11.12.2014. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Fond solidarnosti Europske unije dodijelio je Varaždinskim Toplicama 149 tisuća eura za saniranje šteta od elementarnih nepogoda koje su Grad zadesile u siječnju i veljači ove godine.

Novac se očekuje u veljači 2015. godine. Za kontrolu i upravljanje sredstvima zaduženo je Ministarstvo gospodarstva koje će sa svim korisnicima potpisati Sporazum o provođenju revizija i dostavljanju Izvješća unutarnjih revizija i Izjava o valjanosti. Te je izjave  potrebno dostaviti  Samostalnom odjelu za unutarnju reviziju Ministarstva gospodarstva.

- Nakon odrađenog prvog dijela procedure, Ministarstvo će s korisnicima potpisati Sporazum o financiranju te će tek potom sredstva biti i dostavljena i radovi će moći započeti. Uvjet je da se doprinos mora iskoristiti u roku 18 mjeseci od dana isplate kompletnog iznosa - poručuju iz Grada Varaždinskih Toplica.

Ukoliko se pojedine sanacije i obnova planiraju tek u predstojećem razdoblju potpisat će se sporazum o financiranju pa će Ministarstvo gospodarstva provesti reviziju nakon obavljenih radnji u razdoblju od također 18 mjeseci.

Komentari