Velik interes građana za besplatno vježbanje u Ludbregu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.01.2014. 16:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg u suradnji s Fitness i Fizio centrom Impuls Ludbreg provodi projekt pod nazivom "Kretanje je život" koji uključuje besplatnu medicinsku gimnastiku za odrasle pod stručnim vodstvom višeg fizioterapeuta ili školovanog trenera.

Vježbanje se odvija dva puta tjedno, a interes i nakon nekoliko mjeseci provođenja projekta ne jenjava.  

Željeli smo ponuditi starijim sugrađanima razgibavanje uz stručno vodstvo jer smatramo da se upravo kretanjem može očuvati zdravlje, pogotovo u starijoj dobi. Projekt je krenuo u srpnju kada se vježbalo na Trgu Svetoga Trojstva i broj zainteresiranih kontinuirano je rastao – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Vježbanje se odvija u prostoru Fitness i Fizio centra Impuls Ludbreg ponedjeljkom i četvrtkom.

Medicinska gimnastika uključuje lakši oblik vježbanja, istezanje mišića i pokrete koji nisu nagli. U današnje vrijeme puno sjedimo, manje se krećemo i ovaj oblik vježbanja prvenstveno pomaže da se bolje osjećamo – rekao je Damir Špikić iz Centra Impuls.

Danas, zbog nedovoljnog kretanja, čovjeku nedostaje osnovna pokretačka snaga skoro svih vitalnih funkcija. Ozbiljno su smanjene i ugrožene osnovne motorne sposobnosti, prije svega brzina, zatim snaga i izdržljivost. Dokazano je da fizičke vježbe imaju ulogu u jačanju mišićne mase, utječu na očuvanje koštane mase, kao i zadržavanje spretnosti, što je važno za izbjegavanje prijeloma kao posljedice nespretnih padova.

Komentari