Vidovečki, cestički i petrijanečki mali glumci u pohodu po Njemačkoj

Objavljeno: 13.05.2012. 11:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Mladi glumci iz osnovnih škola u Vidocu, Cestici i Petrijancu sudjelovali su u Aachenu na Danima školskog kazališta, a obišli su i okolna mjesta, te bili u glavnom gradu EU Bruxsellesu.

Svake druge godine se u njemačkom gradu Aachen-u održavaju Dani školskog kazališta. Dramska skupina „Videki“ je poziv da sudjeluje na Danima školskog kazališta dobila po prvi put prije dvije godine te se zajedno sa dramskom skupinom „Felix“ iz OŠ Petrijanec predstavila svojim predstavama na festivalu.

Poziv je upućen i ove godine te su zajedno zajedno s dramskom skupinom „Sturm“ iz OŠ Cestica i „Felix“ iz OŠ Petrijanec uputili u Aachen kao jedini predstavnici iz Hrvatske.

Putovanje je bilo organizirano u četiri dana.  Prvi dan putovanja mladi su glumci iskoristili da upoznaju njemački grad Köln,  nakon toga krenulo se na izlet u glavni grad Belgije i sjedište EU, Bruxelles gdje se uživalo u belgijskim vaflima sa čokoladom, jagodama i slatkim vrhnjem.

U Bruxellesu su posjetili i ured Agencije za razvoj u kojem se puno radi kako bi se što lakše slijedeće godine priključili Europskoj uniji.

Treći dan boravka bio je rezerviran za radionice i nastup. Radionice su bile organizirane u tri grupe. Svaka grupa je dobila svojeg voditelja te se kroz vrlo zanimljive igre improvizacija pripremala za poslijepodnevni nastup.

Domaćini u svakoj od radionica bili su učenici Gimnazije iz Aachena. Do kraja rada u radionicama učenici su postali najbolji prijatelji, a poslijepodne nakon nastupa krenulo se u razgledavanje Aachena, grada njemačkog kralja Karla Velikog.

Na putu prema kući Videki su s prijateljima stali i u Frankfurtu gdje su razgledavali centar grada, a nakon toga svi su zajedno krenuli kućama, gdje su sretno i stigli uz poruku da - jedva čekaju sljedeće Dane školskog kazališta.

Komentari