Vindija poražena u derbiju protiv Međimurja

Objavljeno: 04.12.2011. 17:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Košarkaši Vindije u subotu na domaćem terenu poraženi su u derbiju A-2 lige sjever od Međimurja 78-73...

Utakmicu je bolje otvorila domaća ekipa koja nakon prve četvrtine imala plus 12. U drugoj četvrtini gosti su se konsolidirali i uspjeli izjednačiti rezultat da bi na odmor otišli s rezulatom 37-34 u svoju korist.

U trećoj četvrtini iskusna ekipa Međimurja dominirala je u svim segmentima igre što se vidjelo na rezultatu pa su nakon treće četvrtine gosti imali prednost od plus 11.

Posljednja četvrtina bila je posebno zanimljiva, a Vindija se u završnici uspjela približiti na minus pet, no dalje nije išlo. Međimurci se nisu smeli, te su utakmicu mirno u svoju korist priveli kraju. Završilo je 78-73 za goste.

Trener Vindije Mudri sveukupno je bio zadovoljan igrom svoje momčadi iako ga zasmetala "crna rupa"  tijekom druge četvrtine.

- Odigrali smo jednu kvalitetnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno da bi ostvarili pobjedu protiv Međimurja. Naši nosioci igre su mladi igrači pa često u igri imamo crne rupe koje će s iskustvom nestati – rekao je trener Vindije Velimir Mudri.

Trener Međimuraca Srećko Šopar nije krio zadovoljstvo pobjedom svoje momčadi, a pobjeda je veća pošto su ih uoči susreta mučile ozljede, a nije nastupio kapetan Mario Novak.

- Imali smo problema s ozljedama, ali utakmicu smo riješili praktiči u deset minuta, kasniji su oni bili nervozniji u terenu što smo mi iskoristili i slavili- istaknuo je trener Međimurja Srećko Šopar.

U redovima Vindije istaknuo Vilim Poljak s ubačenih 20 poena, dok su domaćine uništili Vedran Biševac s 23 i Matija Novak s 19 postignutih koševa.

- Bila je to teška utakmica u kojoj se vidjelo da je Vindija uigrana ekipa, ali bili smo smireniji i bolji što se nakraju odrazilo na rezultatu- rekao je Matija Novak.

Ovom pobjedom Međimimurje je zadržalo stopostotan učinak, dok su Vindijaši upisali prvi prvenstveni poraz. U sljedećem kolu Vindija odlazi na noge Petru Zrinskom.

Komentari