Zagorje-Tehnobeton: Nikad nismo zaključili niti jedan fiktivan ugovor

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.10.2013. 14:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček VT - ilustracija

Vezano uz aferu oko izvlačenja novca iz HAC-a i pojedinih medijskih napisa, oglasila se i varaždinska tvrtka Zagorje - Tehnobeton.

Priopćenje iz Zagorje - Tehnobetona prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na intenzivno medijsko isticanje imena naše tvrtke u paketu s drugim građevinskim tvrtkama, a po pitanju slučaja HAC, želimo javnost ovim putem izvijestiti kako je Zagorje-Tehnobeton d.d. na zahtjev kriminalističke policije MUP Varaždin predao dokumentaciju o poslovanju samo sa jednom konzultantskom tvrtkom koja se NE SPOMINJE u medijima, a vezano uz ovu najnoviju aferu u HAC-u.

Dapače, na projektima južne dionice autoceste, na kojima smo između ostalih projekata imali poslovni odnos s HAC-om, a u okviru promjene projektnog rješenja kojim smo uštedjeli HAC-u 6,6 milijuna kuna kroz smanjenu vrijednost radova, sklopili smo i gore spomenuti konzultantski ugovor. Ušteda je ostvarena isključivo na našu inicijativu i u skladu za to propisanom procedurom.

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton nikad nije zaključila niti jedan fiktivan ugovor s HAC-om niti bilo kojom drugom tvrtkom. Također nikad nismo bili u bilo kakvom odnosu, pa i poslovnom, s tvrtkama i osobama koje su zadnjih dana spominjane u medijima.

Molimo sve medije da u svjetlu ovih činjenica ime tvrtke Zagorje - Tehnobeton d.d. ne provlače bez osnova po pitanju ovog slučaja HAC-a jer time štete ugledu Zagorje - Tehnobetona d.d. i indirektno dovode u pitanje transparentnost poslovanja što ni u kom slučaju nećemo dozvoliti."

Komentari