Zamjenik ministra turizma u Varaždinu: “Špancirfest je sve bolji, dobro smo uložili 200 tisuća kuna“

Objavljeno: 21.08.2015. 19:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Josip Novak

Nakon što je u petak prošetao Varaždinom, zamjenik ministra turizma Daglas Koraca izjavio je da je Špancirfest eklatantan primjer kako jedna kulturna manifestacija može biti motiv dolaska gostiju u destinaciju...

Špancirfest ima veliki značaj za grad Varaždin i Varaždinsku županiju, ali i za ukupni hrvatski turistički proizvod, naglasio je Koraca, nakon obilaska gradskih ulica i trgova.

- Grad Varaždin može drugima biti uzor kada je u pitanju razvoj kontinentalnog turizma jer u njega mnogo ulaže. Raduje me da je Ministarstvo turizma preko fondova Hrvatske turističke zajednice prepoznalo potencijal Varaždina i same manifestacije koju smo ove godine sufinancirali s 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava – podsjeća Koraca.

Dobro smo uložili taj novac, dodaje, jer je Špancirfest svake godine sve bolji, a razvoj turizma odražava se i na porast broja noćenja.  

- Varaždin je u prvih sedam mjeseci ove godine generirao 10 posto više dolazaka u destinaciju i 15 posto više noćenja. To govori u prilog tvrdnje da Hrvatska ulaže u razvoj kontinentalnog turizma u kojem leže veliki potencijali – ustvrdio je Koraca.

Špancirfest je obišao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji nije krio zadovoljstvo viđenim tijekom prvog dana manifestacije.

- Uobičajeno je da prvog dana bude nešto slabiji posjet iako ima mnogo sadržaja za sve generacije. Performeri i glazbenici su u punom pogonu i očekujem da će nas vrijeme poslužiti ovih desetak dana – kazao je Habuš dodavši kako je po broju i kvaliteti programa ovo jedno od najboljih izdanja festivala uličnih šetača.

Programa je iz godine u godinu sve više i takav ozbiljan turistički projekt je potrebno neprekidno nadograđivati.

- Lani je Špancirfest pozicioniran u „Top tri“ manifestacije u Hrvatskoj uz Ultru i Red Bull, a jedini je bio organiziran u vlastitoj režiji Varaždinaca – naglasio je Habuš na kojeg se nadovezao varaždinski župan Predrag Štromar, rekavši da manifestacija ima veliki značaj i za Varaždinsku županiju.

Riječ je o festivalu dobrih emocija, a one su nam svima danas itekako potrebne, ustvrdio je Štromar.

- Špancirfest je uvijek pobudi optimizam i pozitivno razmišljanje kod posjetitelja. To je najjači festival u Varaždinskoj županiji i vrhunski turistički brand koji privlači i strane turiste u naš kraj – zaključio je Štromar.

 

Komentari