Zapaženi rezultati Ivanečkih vitezova u protekloj godini

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.03.2013. 20:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Udruga Ivanečki vitezovi, u čijem sastavu su povijesne postrojbe Vitezovi ivanovci i Ivanečka rudarska četa, održala je u ivanečkoj gradskoj Vijećnici redovitu godišnju Skupštinu.

Na sjednici je razmatran Izvještaj o radu za 2012. godinu, a u raspravi je konstatirano da je tijekom godine realizirano mnoštvo planiranih, ali i neplaniranih aktivnosti.

Između ostalog, ostvareni su i zapaženi rezultati  poput međunarodnog susreta povijesnih postrojbi u Ivancu, sudjelovanje na međunarodnom viteškom turniru u Svetoj Heleni, doček Veleposlanika Japana, obilježavanje 15. obljetnice Vojnog ordinarijata RH i brojni drugi nastupi diljem Hrvatske i inozemstva.

Značajni dio prihoda prošle je godine iskorišten za izradu i nabavu viteške muške i ženske opreme kao i za odore, te za održavanje opreme Ivanečke rudarske čete. Udruga je bila aktivna i u izdavačkoj djelatnosti izrade i dotiska brošure, u izradi prepoznatljivih obilježja na dodatnim neslužbenim odorama te u osmišljavanju i izradi prepoznatljivih suvenira.

U proteklom razdoblju udruga je realizirala niz turističkih aktivnosti te sadržaja i zajedničkih programa i time promovirala grad Ivanec.

Ivanečki vitezovi su kroz proteklo razdoblje postali prepoznatljivi u svim sferama društva diljem Hrvatske kao aktivni promotor grada Ivanca i Varaždinske županije te su opravdali naziv nositelja i promicatelja baštine, etike i viteštva.  

Komentari