Započeo novi ciklus javnih radova u Općini Kneginec Gornji

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.04.2012. 11:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Općina Gornji Kneginec svake godine u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi program javnih radova s ciljem zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba, a povodom početka programa javnih radova u ponedjeljak je u prostorijama Općine Gornji Kneginec u Turčinu održanae konferencija za novinare.

Nakon konferencije za novinare održan je drugi po redu sastanak sa svih 16 sudionika programa javnih radova na kojem su sudjelovali općinski načelnik Goran Kaniški, zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, direktor trgovačkog društva Knekom d.o.o. iz Gornjeg Kneginca Ivan Mihalić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Bubamara“ iz Gornjeg Kneginca Mirjana Sekol, ravnatelj Osnovne škole Kneginec Gornji Miljenko Rožmarić, ravnateljica Društva crvenog križa Varaždinske županije Nada Liber te predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područne službe Varaždin, pročelnica Jasenka Hutinski i Branka Šaško.

Prethodnih godina nezaposlene osobe su zapošljavane samo na komunalnim radovima putem općinske tvrtke Knekom, kamo je i ove godine upućeno desetak nezaposlenih osoba.

Od ove godine program je proširen na Dječji vrtić „Bubamara“ i Osnovnu školu Kneginec Gornji kamo su upućene ukupno četiri osobe. Dugotrajno nezaposlene osobe obavljati će poslove čišćenja, razne pomoćne poslove, te kao i prethodnih godina, komunalne poslove.

Općina je ove godine po prvi puta, inicirala i javne radove u području pomoći u kući starijim osobama, u kojem će sudjelovati dvije osobe.

Program će se za veći broj korisnika s područja općine, provoditi u suradnji s Društvenom crvenog križa Varaždinske županije.

 

Komentari