Restoran na Aquacityju zatvoren, što će biti s deset zaposlenika?

Objavljeno: 19.11.2012. 07:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Darko Gorenak / Godar

Dosadašnji zakupci Aquacityja raskinuli su ugovor o najmu popularnog kupališta i restorana, a ostaje pitanje što će biti s deset djelatnika

Nakon što su gotovo godinu i pol upravljali popularnim varaždinskim kupalištem i pripadajućim restoranom, poznati varaždinski ugostitelji Martin Plantak i Dražen Roginek odlučili su raskinuti ugovor o najmu sa Gradom Varaždinom.

Od 1. studenog tako Sportsko-rekreativni centar Aquacity ponovno nema upravitelja, a restoran u kojem je zaposleno 10 djelatnika ponovno nije u funkciji.

- Bolje se maknuti na vrijeme dok još ne upadneš u veće probleme. Prošlu godinu smo nekako pregrmjeli iako s velikim minusom, ali više nismo ni mogli ni željeli riskirati - objašnjava Martin Plantak zašto su raskinuli ugovor o najmu sa Gradom.

- Tim ugovorom preuzeli smo obvezu plaćati najam, održavati kupalište i uložiti u obnovu restorana, ali i preuzeti na plaću 10 djelatnika koji su tamo bili zaposleni i prije. Sve te uvjete smo i ispunili i nikome nismo ostali dužni ni lipu, ali u takvim uvjetima više nismo mogli poslovati i zato smo odlučili odustati od najma, unatoč činjenici da smo uložili vrlo mnogo novca - dodaje Plantak.

Problem je nastao u tome da je Grad jedan objekt na kupalištu odlučio izdvojiti i dati u najam drugom najmoprimcu zbog čega je sam restoran, ističe Plantak, trpio izravnu štetu jer taj drugi najmoprimac nije imao obvezu ulaganja.

U Gradskoj vijećnici ističu da su ugovor o najmu Aquacitya naslijedili od prošle gradske vlasti te da su prije nekoliko dana primili jednostranu izjavu zakupca o prijevremenom raskidu ugovora o zakupu i to zbog njihovih problema u poslovanju.

- Krivnja za raskid ugovora dakle leži isključivo na zakupcu slijedom čega Grad ne može niti smije preuzeti odgovornost za eventualni prestanak radnih odnosa zaposelnika Aquacitya - ističu iz gradske uprave.

Rasprava o ovoj temi na Forumu eVarazdin.hr >>

Luka Špac / Varaždinski tjednik

Komentari