"Zaustavite dovoz smeća ili ćemo mi sami blokirati pristup MBO pogonu"

Objavljeno: 06.10.2012. 12:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Na izvanrednom sastanku pet mjesnih odbora upućen je apel gradskoj vlasti da se hitno riješi problem nagomilanog baliranog otpada u Brezju te da se spriječi daljnje dovoženje otpada nepoznatog porijekla u MBO pogon. 

Predsjednici Mjesnih odbora Kućana Gornjeg, Kućana Donjeg, Kućan Marofa, Zbelave te Biškupca i Brezja, dakle dijelova grada Varaždina koji su izravno povezani i sa balirkom i sa MBO pogonom u Brezju, sastali su se u petak navečer kako bi dogovorili strategiju za ubrzavanje rješavanja problematike otpada. 

Nakon sastanka predsjednici spomenutih Mjesnih odbora su od gradske vlasti zatražili hitno očitovanje u kojoj su fazi natječaji za zbrinjavanje novonastalog i baliranog otpada, a od nadležnih institucija da se očituju u kojoj su fazi prijave koje su upućene na rad MBO pogona. 

Zatražili su i da se odmah spriječi daljnje dovoženje otpada i njegovo gomilanje u MBO pogonu te da se spomenuti pogon odmah zatvori.

- Mještani Zbelave, Kućana Gonjeg, Kućana Donjeg, Kućan Marofa, Zbelave, Biškupca i Brezja od samog su začetka ideje bili protiv izgradnje MBO tvornice na sadašnjoj lokaciji, a što se vidi i u peticiji koju je krajem 2008. godine potpisalo čak 1508 mještana iz tih dijelova grada - navode predsjednici Mjesnih odbora. 

Predsjednici Mjesnih odbora ističu i da će, ako njihovi zahtjevi neće biti ispunjeni, pozvati mještane koje predstavljaju da zajedničkim snagama blokiraju pristup MBO pogonu!

Komentari