Završava prva faza izgradnje kanalizacijskog sustava u Lepoglavi

Objavljeno: 10.11.2014. 16:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

S povoljnijim vremenskim uvjetima intenzivirani su završni radovi prve faze izgradnje kanalizacijskog sustava za uže područje Lepoglave. Riječ je o investiciji vrijednoj šest milijuna kuna, za čiju su realizaciju sredstva osigurale Hrvatske vode, a izvođač radova je tvrtka Varkom.

- Završavaju se još samo pojedini odvojci kanalizacije, nakon čega slijedi saniranje radovima izazvanih oštećenja. Građani su rekli da ima prašine i udarnih rupa, no nije to ništa strašno i bit će kompletno sanirano. Imamo obećanje izvođača radova da će do kraja studenog, ukoliko  vremenski uvjeti budu povoljni, ova investicija biti završena u cijelosti  – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, podsjetivši kako je riječ o prvoj fazi izgradnje kanalizacijskog sustava za šire područje Lepoglave.

Ukupna vrijednost cijelog projekta je oko 70 milijuna kuna, što znači da je riječ o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada Lepoglave, za čiju će realizaciju trebati osigurati preostala sredstva.

- Nadam se razumijevanju Hrvatskih voda i pomoći Varaždinske županije da dobijemo potrebna sredstva i proširimo investiciju. Imamo građevinsku dozvolu za šire područje Lepoglave, koja obuhvaća izgradnju pročistača, glavnog kolektora u duljini od pet kilometara i sekundarne razvodne mreže duge 33 kilometra. Sve to radit ćemo po fazama za što smo u Gradu Lepoglavi stvorili preduvjete te želimo u okviru Hrvatskih voda pronaći potrebna sredstva. Želim istaknuti da smo u programu izgradnje odvodnje aglomeracije sliva rijeke Bednje, koji se realizira sredstvima Europske unije i uz podršku Hrvatskih voda, pa se nadam da ćemo do 2020. godine moći reći kako je cijeli taj sustav dovršen. Na to nas obvezuje i naš sporazum s Europskom komisijom. Ne napravimo li to plaćat ćemo penale – pojasnio je gradonačelnik Škvarić i dodao kako i ovaj projekt svjedoči da Grad Lepoglava radi odgovorno u realizaciji zacrtanih zadataka neophodnih za razvoj grada, koji se ne mogu planirati bez osnovne komunalne infrastrukture kakva je kanalizacija.

Komentari