primopredaja

Županiji i Gradu Varaždinu predane 122 državne nekretnine na raspolaganje i upravljanje

Primopredajom predmeta provodi se Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH, koji je na snagu stupio krajem prošle godine...
Objavljeno: 09.04.2024. 14:52

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 19:43

S ciljem ubrzavanja procedura i stavljanja državne imovine u funkciju razvoja Varaždinske županije te njezinih gradova i općina, državna tajnica Sanja Bošnjak danas je županu Anđelku Stričaku i zamjeniku gradonačelnika Varaždina Miroslavu Markoviću predala na daljnje postupanje 122 predmeta za upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu RH

Varaždinskoj županiji predano je 99 predmeta, od kojih se njih 35 odnosi na zahtjeve u kojima su podnositelji jedinice lokalne i područne samouprave te 64 predmeta u kojima su podnositelji fizičke i pravne osobe. Gradu Varaždinu predana su 23 predmeta koja se odnose na nekretnine na njihovom području, a riječ je o zahtjevima čiji su podnositelji fizičke i pravne osobe.

- Svi zajedno ćemo se potruditi da zahtjeve riješimo u što je moguće kraćem vremenu kako bi državne nekretnine bile stavljene u funkciju. Da vodimo brigu o imovini, pokazuju nekretnine koje su dosad dane na upravljanje Varaždinskoj županiji. Najnoviji primjer su nekretnine u obuhvatu projekta "Posjetiteljskog centra Gaveznica" na području Lepoglave, a za koje je u tijeku realizacija darovanja, dok nam je prošle godine Republika Hrvatska na uporabu na razdoblje od 50 godina dodijelila arboretum Opeka, koji planiramo revitalizirati i obnoviti - rekao je župan Stričak.

Primopredajom predmeta provodi se Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH, koji je na snagu stupio krajem prošle godine. Zakonom su poslovi upravljanja i raspolaganja građevinama i neizgrađenim građevinskim zemljištem u vlasništvu države povjereni županijama i gradovima, prema mjestu gdje se nekretnina nalazi.

Komentari