Župniku recesijski milodari premali: "Djetetu kupe novi iPhone, a meni daju 20 kuna"

Objavljeno: 15.01.2013. 15:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eMedjimurje.hr

Recesija je zahvatila cijelu državu, a manjak novca u novčanicima odražava se i na milodare Crkvi. No međimurskom župniku Ivici Puškadiji to se nije dopalo...

Kako piše eMedjimurje.hr, župniku župe Sv. Juraj na Bregu Ivici Puškadiji nije se dopalo što prima niže milodare nego inače, pa je javno na svetoj misi u nedjelju "olakšao dušu" pred okupljenim vjernicima, te opominjao ljude koji su dali milodare manje od 50 kuna.

Javili su to međimurskom portalu čitatelji, a župnik je za javnost imao konkretan odgovor.

- Rekao sam ljudima neka me ne vrijeđaju, ako imaju za sve neka ne podcjenjuju župnika. To je stvarno sramota. Djetetu kupe novi iPhone, a meni daju 20 kuna. Dolazim u neke obitelji gdje od mene rade bedaka. Svećenik nema druge plaće, on živi od milodara svojih župljana. Kod ljudi gdje je sirotinja nisam uzeo ništa - rekao je Puškadija.

Također je izjavio za eMedjimurje da, ako si nije zavrijedio više od 50 kuna, onda je to vrijeđanje, te da je zapisao ljude koji su dali manje od 50 kuna.

Naravno, ovakve izjave župnika potakle su brojne negativne komentare na rad Crkve i prihodovanje svećenika i na portalima i po Facebooku, a zanimljivo će biti i službeno očitovanje od strane Biskupije.

Komentari