današnja emisija

eTV - Ister odgovorio ima li većih ambicija... 'Aglomerciju okončavamo, Stričak nije bio čista srca'

Na čelu SDP-a Ister vidi kandidate koji trenutno nisu „u ponudi“, a smatra da bi trebali dolaziti iz realnog sektora...
Objavljeno: 27.06.2024. 11:17

Zadnja izmjena: 27.06.2024. 11:26

Aglomeracija Varaždin, koja je jedna od najvećih u državi, u samoj je fazi finalizacije, a povodom toga u eTV studiju gostovao je direktor Varkoma Bruno Ister koji je ujedno komentirao i različite političke aktualnosti.

Ister je također mišljenja kako je Zoran Milanović trebao dati ostavku da bi rezultat bio bolji ili se čak ostvarila pobjeda, a Nezavisnu platformu Sjever, koja se upravo na tim izborima pojavila, gleda kao poželjnog političkog partnera. Manje pozitivno Ister gleda na odnos Županije i Grada Varaždina.

- Ta suradnja nije dovoljno dobra, a mogle bi se izroditi kvalitetne stvari i puno lakše rješavati neki problemi, što se sada ne događa. To je bio slučaj kod rješavanja bala gdje nije bilo suradnje „čista srca“, kao što je trebalo biti. Dosta sam s g. Stričakom imao prilike u tom periodu razgovarati i znam da on do zadnjega nije bio za rješavanje bala. Nasreću, premijer je prepoznao značaj tog projekta i problema – kaže direktor Varkoma.

'Nikad ne reci nikad'

Na čelu SDP-a Ister vidi kandidate koji trenutno nisu „u ponudi“, a smatra da bi trebali dolaziti iz realnog sektora. On sam ne daje dovoljno jasan odgovor na pitanje ima li većih političkih ambicija.

- Teško je i rano govoriti o tome, ima još godinu dana do lokalnih izbora, vidjet ćemo, razgovara se o različitim opcijama. Imamo još jako puno posla, barem za još jedan mandat ako se stvari poklope. Nije isključeno, nikad ne reci nikad, vidjet ćemo, ovisi o nizu faktora – odgovorio je.

'Okončavamo jedan od najvećih projekata u državi'

Bale su prestale biti tema, Kučanska rampa je pred konačnim rješenjem, pročistač pred dobivanjem građevinske dozvole na jesen, nabraja...

- Najvažnije je da upravo završavamo aglomeraciju na mreži, što traje od 2017. godine na četiri pravca, ostale su samo još dvije uporabne dozvole koje ćemo odraditi sljedeći mjesec. U srpnju bi trebala biti ta naša famozna aglomeracija koja spada među najveće u državi u potpunosti gotova – zaključuje Ister.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao direktor Varkoma Bruno Ister pogledajte ovdje:

 

Komentari