Ulaganja u sport

Općinama Jalžabet i Martijanec Ministarstvo odobrilo sufinanciranje sportskih projekata

Objavljeno: 30.08.2023. 17:50

Zadnja izmjena: 30.08.2023. 17:50

Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je više od 4 milijuna eura za sufinanciranje izgradnje 87 sportskih građevina u Hrvatskoj, a u sklopu toga dodijeljen je novac i za projekte u dvije općine u Varaždinskoj Županiji - Jalžabet i Martijanec.

Općini Jalžabet odobreno je 26.545 eura za sufinanciranje izgradnje Cageball nogometnog igrališta, a općini Martijanec 34.754 eura za rekonstrukciju i opremanje teniskog terena, vidljivo je iz odluke ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

”Ulaganje u sportsku infrastrukturu u posebnom je fokusu Vlade Republike Hrvatske jer je adekvatna sportska infrastruktura važan preduvjet kako bismo sport u svim dijelovima Hrvatske učinili podjednako dostupnim svima, od rekreativaca to vrhunskih sportaša. Zbog toga i svake godine povećavamo iznos za ovaj natječaj i veseli me što opet imamo odlične infrastrukturne projekte iz cijele zemlje i to za sportske objekte u svim sportovima, od otvorenih vježbališta, nogometnih i teniskih terena, sportskih dvorana i mnogih drugih. Od 2018. godine sufinancirali smo obnovu ili izgradnju više od 250 sportskih objekata u iznosu većem od 14 milijuna eura te ćemo i dalje nastaviti s ovakvim ulaganjima”, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Novac je osiguran u državnom proračunu, a korisnici su dužni namjenski koristiti odobren novac te podnijeti Ministarstvu izvješće o provedenom projektu najkasnije do početka ožujka 2024.

Dodajmo tome da su iz Općine Martijanec ovih dana izvjestili i da su  uspješno aplicirali za sufinanciranje projekta izgradnje multifunkcionalnog igrališta u Čičkovini. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je iznos od 30.000 eura za taj projekt, čime će se stvoriti moderno igralište koje će poticati fizičku aktivnost i socijalizaciju djece.

Komentari