U Županijskoj palači

Stričak upoznao britanskog stručnjaka za hitnu medicinsku pomoć s projektima u Županiji

Objavljeno: 02.07.2024. 19:12

Zadnja izmjena: 02.07.2024. 19:23

Varaždinski župan Anđelko Stričak u Županijskoj palači danas je održao prijem za osnivača i savjetnika prehospitalnog zbrinjavanja za žurne službe u Velikoj Britaniji Roberta Dobsona, koji ovih dana boravi u Varaždinskoj županiji.

Stričak je Dobsonu, osnivaču paramedika u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske i autoru nekoliko knjiga i udžbenika, predstavio aktualne projekte koji se provode na području zdravstva Županije, izvijestili su iz Županije. 

- Varaždinska županija ulaže znatna sredstva u osiguranje što bolje zdravstvene skrbi svih naših građana, a najbolji primjer za to je Hitni objedinjeni prijem na kojeg se čekalo u našoj bolnici desetljećima i za kojeg mi je drago da ćete obići tijekom posjeta. Isto tako u izgradnji su novi prostori u bolnici s operacijskim salama koji su nam itekako potrebni kako bi bili još bolje spremni za sve izazove i iznenadne situacije s kojima se susrećemo u današnje doba - istaknuo je Stričak.  Naveo je i da je pred realizacijom i izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite i spašavanja, u kojem će se smjestiti sve žurne službe na jednom mjestu i osigurati njihovim članovima prostore za vježbe i dodatne edukacije.

Komentari