izborna skupština

Tin Jurak izabran za novog predsjednika mladeži HDZ-a Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2018. 08:24

Zadnja izmjena: 29.11.2018. 08:28

Na izbornoj skupštinin HDZ-a, Tin Jurak iz Trnovca jednoglasno je izabran za novog predsjednika Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i na toj je poziciji zamijenio Alena Šantavca.

Prema riječima novoga predsjednika, cilj mladeži jest suprotstaviti se rastućem populizmu osnaživanjem članstva. -Moramo se pojavljivati u medijima, Facebooku, Instagramu, Twitteru preplaviti ih, ali samo ako imamo što za pokazati, a ja garantiram da ćemo imati. Osim toga, glavni cilj je djelovati lokalno i razvijati našu regiju - poručio je Jurak.

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak članovima je rekao kako danas postoje ''populistički pokreti'' - lijevo anarhisti, desno suverenisti. -S lijeve strane Živi zid koji obećava sve i svašta od toga da ne treba ništa plaćati pa do sadnje konoplje. S desne pak jako glasne Hrvatine koji bi htjeli hrvatstvo krojiti prema svojim standardima, a u obrani domovine 90-ih nije ih bilo ni dana iako su mogli biti. Između tih populista ključna politička snaga koja se bavi unapređenjem životnog standarda naših sugrađana je naša stranka“, rekao je Stričak i ponovio da je politika mjerljiva disciplina, a HDZ se vodi rezultatima.

Podršku članovima dali su i saborski zastupnik Josip Križanić, pomoćnik glavnog tajnika stranke Stjepan Adanić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i Gradskog vijeća Varaždina Damir Habijan i predsjednica Zajednice žena Nadica Dreven Budinski, predsjednik utemeljitelja HDZ-a Krešmir Čop, predsjednik Zajednice branitelja Željko Dvekar, predsjednik Akademske zajednice, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo, te predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika Dragutin Gotić.

 

Komentari