reakcija

Županijski HDZ objavio sliku ubijene časne: U SDP-ovoj “budućnosti” ne postoje žrtve komunizma

Objavljeno: 30.06.2023. 18:23

Zadnja izmjena: 30.06.2023. 19:12

Foto: Fotografija ubijene časne sestre Josipe Horvat koju je županijski HDZ objavio na Facebooku

HDZ Varaždinske županije poručuje da je SDP okrenut reviziji prošlosti te da protueuropski i anticivilizacijski odbija iskazati poštovanje svim žrtvama svih totalitarnih režima, reagirajući tako na odluku gradskih vlasti da se ne dopusti postavljanje spomen ploče časnoj sestri iz reda Družbe sestara Milosrdnica Josipi Horvat zbog rečenice da je ubijena od strane komunističkog režima.

- Kada SDP zabranjuje da se spominju žrtve komunističkog režima, onda su “okrenuti budućnosti”. Kada traže da se izrijekom navodi ustaški režim, kada pohode Sutjesku, onda su opet “okrenuti budućnosti”. A u stvari su okrenuti samo reviziji prošlosti te protueuropski i anticivilizacijski odbijaju iskazati poštovanje svim žrtvama svih totalitarnih režima. I žrtve i zločine dijele na naše i vaše. U njihovoj “budućnosti” postoje samo žrtve fašizma i nacizma, ali ne i komunizma. “Budućnost” suvremene HR, koja se temelji na zajedništvu hrvatskog naroda u Domovinskom ratu i odmaku od svih totalitarizama, vraćaju u ‘45.", navode iz HDZ-a Varaždinske županije u svojoj današnjoj Facebook objavi.

Podsjetimo, časne sestre iz reda Družbe sestara Milosrdnica ubijenoj Josipi Horvat namjeravale su postaviti spomen ploču na rodnu kuću u ulici Ognjena Price 18, međutim gradskoj vlasti je - kako ju proziva HDZ - zasmetala rečenica da je časna sestra ubijena od strane komunističkog režima. Inače je obavljala posao medicinske sestre, a u jami Jazovka skončala je po ulasku partizana u Zagreb.

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković u vezi prijepora oko postavljanja te spomen ploče kazao je ovih dana u studiju eTV-a da je to ideološka tema koja unosi razdor u ionako podijeljeno društvo te da je gradska vlast u Varaždinu okrenuta budućnosti. - Žrtva je žrtva bez obzira u kojem je režimu stradala. Neki su stradali u crkvenom režimu. Radi se o opasnom povijesnom revizionizmu koji može dovesti do daljnijh razdora u društvu. Gradonačelnik je po meni dobro odlučio, nije htio raditi dodatan razdor u društvu jer se mi trebamo okrenuti budućnisti. Ovo je tema sezone kiselih krastavaca i ozbiljno to mislim. Kad se nema sadržaja, bacaju se takve teme - rekao je Marković u eTV studiju.


 

Komentari