Aqua fest: Uz cara Konstantina i legionare skup udruga žena i deklet

Objavljeno: 14.06.2012. 08:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Naši cajti

Predsjednica udruge žena „Naši cajti“ iz Varaždinskih Toplica Spomenka Gabrić poziva sve zainteresirane i one manje da u subotu 16. lipnja dođu i zavire pod krošnje „Malog parkića“ gdje će se održavati skup udruga koje sudjeluju na ovogodišnjem Aqua festu!

>>Aqua fest: Toplice gostima spremaju provod dostojan starih Rimljana

Uz već najavljen dolazak cara Konstantina, ptujskih i topličkih legionara, kulturno umjetničih društava iz Varaždina i Donjeg Miholjca te domaćina – Varaždinskih Toplica u posjet dolaze i razne udruge, piše Toplickapanorama.info.

Tako će posjetitelji imati priliku upoznati udrugu žena i deklet iz Spodnje Hajdine (Slovenija) – inače vrsne kuharice rimskih jela. Dolazi udruga „Plodovi gorja“ iz Gorkog Kotara koju sačinjavaju četiri skupine: Udruga „Plodovi gorja“, „Vunarice iz Mrkoplja“, proizvođači lavande i proizvođači jagoda.

Zatim slijede: udruga žena iz „Centra svijeta“ (Ludbreg), udruga žena općine Vidovec, udruga žena općine Bartolovec, udruga žena „Trnovečko srce“ Trnovec Bartolovečki, udruga žena „Preslica“ Sračinec, udruga žena „Đurđice“ iz Turčina.

Sudjelovati će i domaće udruge: udruga žena iz Petkovca i udruga žena „Ruža“ također iz Petkovca, zatim udruge „Zavičajno blago“ i „Biserna Dolina“, te udruge vinogradara, voćara i medara i predstavnici turističke zajednice iz Pirovca.

Svi oni predstavit će svoje proizvode svoju baštinu i tradiciju u želji da takav vid druženja, okupljanja, upoznavanja i razmjene postane uobičajena svakodnevica.

Zato svakako dođite u subotu u 11 sati ispred lokaliteta rimskih iskopina, zabavite se i doznajte nešto novo.

Komentari