Aquafest 2015: Rimljani će Varaždinskim Toplicama zavladati 27. lipnja

Objavljeno: 12.06.2015. 10:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Rimske će legije ove godine na tradicionalnom Aquafestu u Varaždinskim Toplicama zavladati u subotu, 27. lipnja, a sve posjetitelje očekuje bogat program.

Jedna od županijskih najoriginalnijih godišnjih priredbi, inspirirana bogatom poviješću ovih krajeva, već tradicionalno započet će povorkom Rimljana gradskim ulicama kojima su sami nekada suvereno vladali.

Legionari će u pratnji svojih nimfi i Rimljanki i ostalih sudionika u svečanoj povorci doći do  Arheološkog parka Aqua Iasae, autentičnog rimskog okruženja gdje arheolozi godinama pronalaze vrijedne artefakte iz doba Rimskoga carstva.

Ondje će se, okruženi rimskim iskopinama, legije upustiti u Rimske igre. Dok će se legionari na "bojnom polju" boriti za titulu najboljih, posjetitelji će imati priliku častiti se gastronomskim specijalitetima stare rimske kuhinje i isprobati rimsku masažu. Na jedan dan posjetitelji se mogu vratiti u doba Rimskog Carstva.

- Ovo su samo neka od događanja ovogodišnjeg Aquafesta. Za kompletan ugođaj staroga Rima pozivamo Vas da 27. lipnja budete gosti rimskih legionara u Varaždinskim Toplicama. Osim povratka u jednu davnu povijest, moći ćete uživati i u bogatoj gastro ponudi, a djeca će se okušati u rimskim igrama i radionicama. Također, održat će se i prigodni sajam naših udruga i udruga s područja cijele županije - poručili su iz Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica.

Komentari